Listing 1 - 10 of 16 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Muis --- Hardheid --- Hart --- Taalbeschouwing
Choose an application
Over zooltherapie in het algemeen is er nog maar weinig wetenschappelijke evidentie voorhanden. Zowel orthopedische zolen (afgeleverd door een orthopedisch technieker) als podologische zolen (afgeleverd door een podoloog) worden vandaag de dag frequent gebruikt. Dit zowel bij de behandeling van klachten als bij de preventie van (recidiverende) klachten. Verder is ook over de duurzaamheid van de materialen, zoals bv. de verandering in dikte van het materiaal bij het dragen van zolen weinig informatie beschikbaar. Methode: In totaal deden 30 proefpersonen mee aan dit onderzoek. Voor elke deelnemer werd een paar zolen vervaardigd (60 in totaal) uit EVA (ethyl vinylacetaat polymeer) met een gemiddelde shorewaarde van 51,57. De zolen bevatten geen correctieve of sturende elementen en zijn dus volledig vlak. De zolen hebben een gemiddelde hieldikte van 4.91mm, deze dikte loopt af naar een gemiddelde van 3,01 mm ter hoogte van de voorvoet. De deelnemers hebben de zolen gedurende 3 maanden gedragen, zowel in hun dagelijkse schoenen als bij het uitvoeren van hun sportactiviteiten. Resultaten: Er is een significante verandering van de dikte van de achtervoet op de vier gemeten punten tussen alle opeenvolgende metingen. Bij de voorvoet is dit enkel tussen meting nul en een, en tussen meting een en twee. De shorewaarde heeft geen significante verandering. Er is wel een significante correlatie tussen het aantal gedragen uren en de shorewaarde na meting twee en meting drie. Conclusie: Uit dit onderzoek blijkt dat er een stijging van de shorewaarde plaatsvindt in vergelijking met het lichaamsgewicht van de proefpersonen. Deze is echter niet significant te noemen. Wat wel significante veranderingen in de shorewaarde teweegbracht is de draagtijd van de zolen.
Choose an application
Materials sciences --- staal --- hardheid --- tabellen
Choose an application
Jeugdpoëzie --- Hardheid --- Jeugdpoëzie --- Jeugdboeken 03-06 jaar
Choose an application
Choose an application
Materials sciences --- Materials processing --- Metallurgy --- hardheid --- harden (materialen) --- metaalbewerking
Choose an application
materiaalkennis --- materiaalonderzoek --- Matter physics --- Plastics --- hardheid --- Materials sciences --- mechanisch materiaalonderzoek --- composieten
Choose an application
669 --- 669 Metallurgy --- Metallurgy --- materiaalkennis --- kerfslag --- warenkennis --- torsieproeven --- hardheid --- Materials sciences --- kwaliteitscontrole
Choose an application
De hardheid van een tarwevariëteit is een belangrijke manier waarop tarwe kan ingedeeld worden in klassen en staat in verband met het gewenste eindproduct. Zo worden verschillende deeltjesgroottes aan bloem bekomen en een verschillend gehalte aan beschadigd zetmeel bij een zelfde vermaling. Deze factoren zullen onder meer een effect hebben op de broodbereiding. Om een optimaal eindproduct te krijgen dient de hardheid gekend te zijn en kunnen aanpassingen in het vermaalproces doorgevoerd worden. Deze masterproef behandelt het determineren en visualiseren van de hardheid en de invloed ervan op de vermaling van tarwe. De hardheid is bepaald op verschillende tarwevariëteiten met behulp van één officiële en zes niet-officiële methoden. De officiële methode werd te Zweden uitgevoerd. De niet-officiële methoden zijn gebaseerd op onder meer een infraroodanalyse, vermaling en zeving van tarwekorrels. De niet-officiële methoden kunnen in later onderzoek verder toegepast worden, maar sommige aanpassingen zijn noodzakelijk. Bij vermalen en zeven van bepaalde van de zachtste tarwes worden problemen ondervonden. Iedere tarwevariëteit heeft zijn eigen kenmerken, zoals het eiwitgehalte, hardheid, gevoeligheid voor beschadigd zetmeel,… Er wordt enkel een correlatie gevonden tussen het gehalte aan beschadigd zetmeel en de hardheid. Voor het eiwitgehalte is dit niet het geval. Ook de relatie tussen het vochtgehalte van de tarwe en de vermaling wordt onderzocht. Het vochtgehalte heeft enkel een invloed op de manier waarop korrels breken bij vermalen als deze tarwekorrels niet geconditioneerd zijn. Hierbij wordt vooral de deeltjesgrootteverdeling beïnvloed.
Beginvochtgehalte. --- Beschadigd zetmeel. --- Conditioneren. --- Eiwitgehalte. --- H363-sociolinguïstiek. --- Hardheid. --- T430-levensmiddelentechnologie. --- Tarwe. --- Vermaling.
Listing 1 - 10 of 16 | << page >> |
Sort by
|